Informatie over de dienst


Over het Portaal

Dit is een overzicht van alle overlijdens van de uitvaartonderneming. De overlijdens worden weergegeven als de familie van de overledene besluit deze te publiceren. Voor elk overlijden dat wordt weergegeven kan u het overlijdensbericht raadplegen en bestaat er de mogelijkheid om bloemen te bestellen voor levering bij de ceremonie of bij een privaat thuisadres. Indien de familie heeft gekozen voor een gedenkenis- en/of een donatiepagina kan u deze hier ook terugvinden. Naargelang welke diensten de uitvaartonderneming aanbiedt zullen de links naar de bloemenwinkel, gedachtenispagina en de donatie geactiveerd worden. 

Over de bloemenwinkel

In de bloemenwinkel kan u bloemen bestellen voor alle uitvaarten. Indien de bloemenwinkel geïntegreerd is in de gedachtenispagina en in het portaal, zijn veel van de benodigde gegevens voor de bestelling en de aanlevering reeds ingevuld. Dit maakt het makkelijk om bloemen te bestellen voor de ceremonie of voor aanlevering bij een privé adres.

De bloemen, samen met eventuele kaarten en linten, worden per creditcard betaald wanneer u de bestelling bevestigt. De order wordt dan direct naar de uitvaartondernemer, of de gekozen bloemist, verstuurd. Nadat u de betaling heeft voltooid ontvangt u als klant het ontvangstbewijs en de orderbevestiging per e-mail. De betalingen worden verwerkt door Stripe.com in een beveiligde omgeving.

Over de gedachtenispagina’s

Op de gedachtenispagina’s kan u herinneringen, foto’s en muziek delen met zowel de familie en vrienden van de overledene als met andere bezoekers van de pagina. Veel mensen kiezen ervoor om een kort verhaaltje of een anekdote te schrijven dat zo bewaard kan blijven voor zowel de huidige als de toekomstige generaties. Het wordt geapprecieerd door de familie als u deelneemt aan de activiteiten zoals het aansteken van een kaars of het betuigen van uw medeleven.

Als u een gedachtenispagina wil creëren voor een overledene kan u steeds de uitvraartondernemer contacteren die de uitvaart heeft verzorgd. 

De gedachtenispagina is een ontmoetingsplaats waar waardigheid, ethiek en het betuigen van medeleven centraal staan. We behouden ons het recht om inhoud te verwijderen die als aanstotelijk kan beschouwd worden.

Over de donatiepagina

Het komt hoe langer hoe meer voor dat, in navolging van een overlijden, de familie graag donaties laat overmaken aan een organisatie. De familie kan hiervoor makkelijk de donatie module activeren op de gedachtenispagina voor de overledene. De aangeduide ontvanger kan een lokale of een grote, nationale organisatie zijn. Wanneer iemand een donatie doet wordt er donatiecertificaat gecreëerd en wordt dit bezorgd aan de schenker en aan het lid van de familie dat de gedachtenispagina beheert. De familie krijgt een lijst te zien van iedereen die geschonken heeft en van het totale bedrag dat is opgehaald. De familie heeft geen inzicht in de individuele donaties.

De donatie wordt betaald per creditcard en de betaling gaat rechtstreeks via Stripe.com naar de geselecteerde organisatie. De dienst is 24/7 beschikbaar en we garanderen een uiterst geautomatiseerde en veilige omgeving om donaties over te maken.